• Αξιοθέατα
  Αξιοθέατα
 • Αξιοθέατα
  Αξιοθέατα
 • Αξιοθέατα
  Αξιοθέατα
 • Αξιοθέατα
  Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Το Galanis Studios and Apartments απέχει 3,5 χλμ. από το Βυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα, 30 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης απέχει 130 χλμ.

Παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις.

Αξιοθέατα πέριξ Πλαταμώνα:

 • Το Κάστρο του Πλαταμώνα αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο του νομού Πιερίας και "σήμα κατατεθέν" του νομού. Κατά τα βυζαντινά και τα μεσαιωνικά χρόνια, η ιστορία του Πλαταμώνα ταυτίστηκε με το περίφημο ενετικό κάστρο του. Η φωταγώγηση του Κάστρου τη νύχτα προσθέτει σε αίγλη. Πρόσφατα, έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.Το Κάστρο ήταν χτισμένο στη θέση της αρχαίας Ηράκλειας (ή Ηράκλειο). "Πρώτη πόλις Μακεδονίαν Ηράκλειον" γράφει ο Σκύλας το 360 π. Χ. Κτίστηκε από Λομβαρδούς Σταυροφόρους το 1204 και εξυπηρετούσε τον έλεγχο του περάσματος από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία.
 • Στη νότια άκρη του μακεδονικού κάμπου, σκαρφαλωμένες στους πρόποδες των Πιερίων, βρίσκονται οι Αιγές, "ο τόπος με τα πολλά κοπάδια", η πρώτη πόλη των Μακεδόνων. Οι Αιγές γίνονται το λίκνο της δυναστείας των Τημενιδών, που θα βασιλέψει για 4 αιώνες τη Μακεδονία και θα δώσει στην ανθρωπότητα το Φίλιππο Β΄και το γιό του Μέγα Αλέξανδρο, τον άνθρωπο που ξεκινώντας από τις Αιγές άλλαξε την ιστορία του κόσμου.
 • Το Δίον, η πρωτεύουσα του Φιλίππου, ήταν μια αρχαιότατη πόλη στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Η γεωγραφική θέση του αρχαίου Δίου τοποθετείται στους ανατολικούς πρόποδες του Ολύμπου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η ομώνυμη κωμόπολη. Η πόλη φαίνεται να ιδρύθηκε από τους Περραιβούς της Θεσσαλίας, προς τιμήν του Δία (σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιστορικός Δήμιτσας). Το όνομα της πόλης αποδίδεται στον Δία. Κάθε χρόνο γίνονταν τα «Δία», με κέντρο τον ναό του πατέρα των θεών. Στο Δίον τελούνταν και Ολυμπιακοί Αγώνες και επινίκιες εορτές και θυσίες.. Οι κάτοικοι του τόπου λέγονταν και Δίοι, Διείς και Διασταί.
 • Μετέωρα, μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς χαρακτηρισμένο από τον ΟΗΕ: Τα μοναδικής ύπαρξης βράχια των Μετεώρων, κατακτούν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, πριν φθάσει ακόμη στο χώρο τους ! Αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο κατέστη με την πάροδο των αιώνων ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία λατρείας της Ορθοδοξίας, έχοντας για πλέον των 6 αιώνων την παρουσία των μοναχών με τις μοναδικές κατασκευές και εκκλησίες σε σημεία που ανθρώπινο χέρι δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει. Η μεγαλοπρέπεια του γιγαντιαίου συμπλέγματος ενώνεται με την ασκητική ορθόδοξη λατρεία καθιστώντας τα Μετέωρα ως ένα τόπο προσέλκυσης όλων των απανταχού πιστών ! Οι ύμνοι και οι ψαλμωδίες γεμίζουν την ατμόσφαιρα και ο επισκέπτης βρίσκει την αγαλλίαση που τόσο πολύ χρειάζεται την σημερινή εποχή. Για την ανάβαση πλέον οι επισκέπτες είτε έχουν άμεση πρόσβαση είτε χρησιμοποιούν τις παλαιές μεθόδους των μοναχών που σήμερα αντί τις απότομες σκαλωσιές στηριγμένες σε δοκάρια και σφηνωμένα μέσα στους βράχους, τα δίχτυα, και τις ανεμόσκαλες, στη σημερινή εποχή χρησιμοποιούν τις λαξεμένες σκάλες μέσα στην πέτρα ή είναι τυχεροί αν νιώσουν το δέος της ανεμόσκαλας ή του δικτυού που ακόμη σε σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται. Από τα 24 μοναστήρια τη σημερινή εποχή λειτουργούν μόνο τα έξη, ενώ τα υπόλοιπα είναι ακατοίκητα και ερειπωμένα. Oι Ιερές Μονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,της Αγίας Τριάδας, και του Βαρλαάμ, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά είναι αντρικές ενώ η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου και Ρουσάνου είναι μόνο γυναικείες. Αυτό που θα θαυμάσετε είναι οι ξυλόγλυπτες εικόνες και κατασκευές, αναδεικνύοντας την τέχνη με το βλέμα των ιερών μοναχικών μορφών. Αξίζει λοιπόν να επισκεφθείτε τα Μετέωρα, ως μία προτεραιότητα στις εκδρομές σας με σημείο εκκίνησης το ξενοδοχείο μας.